Ring i dag på 60 17 90 20 
Oddershede akupunktur Kolding logo

Behandling af Arvæv med akupunktur

Akupunktur kan mindske ar

Alle får skrammer og sår gennem et langt liv. Når såret er lægt, er arret der stadig –
og sommetider giver det store problemer. Men heldigvis kan akupunktur hjælpe dig,
så arret skæmmer mindre, og huden igen bliver blød og fleksibel.

Arvæv kan opstå efter skade eller operation – selv når operationen er vellykket.

Det er selvfølgelig ærgerligt at få et skæmmende ar. Måske føler du dig tvunget til at skifte badedragten ud med lange bukser på grund af arret.

Men problemet er ikke kun kosmetisk, for arvæv kan også medføre følelsesløshed eller irritation i huden. 

I værste fald kan der opstå større helbredsproblemer, fx forringet immunforsvar,  smerter, gener og nedsat bevægelighed.

Derfor får du ar

Efter en skade kan huden heles på to måder, nemlig ved regeneration eller bindevævsheling. Hvis huden regenererer, vil den både føles og se ud som før. Men hvis der derimod sker en bindevævsheling, opstår der arvæv.

Huden regenererer bedst hos fostre og småbørn. Voksen hud kan nemlig kun regenerere ved helt overfladiske skrammer i overhuden samt ved knoglebrud og mindre sår inde i munden. Derfor er det næsten umuligt for voksne at undgå ar, selv efter mindre skader.

Arvæv kan svække immunforsvaret

Arvævet kan forringe immunforsvaret, og det skyldes en nedsat gennemstrømning af væske i vævet.

I normal hud er der god gennemstrømning af væske gennem blodkar og lymfekar. Men i arvævet er gennemstrømningen ikke lige så høj. Derfor fungerer tilførsel af næringsstoffer – og bortskafning af affaldsstoffer – ikke så effektivt i arvæv som i sund hud. Det kan forringe kroppens immunforsvar. 

Arvævet kan skabe smerter og forringe bevægeligheden

Ved større skader vil arvævet selvfølgelig dække store hudflader. Det kan forringe kroppens mulighed for at bevæge sig frit. For hvis smerterne og generne ved at bevæge sig er stærke, vil du bevæge dig anderledes end før. På sigt kan det medføre overbelastning og skævvridning af din krop.

Arvæv kan også skabe store problemer efter en operation, særligt hvis sårflader ikke sys helt rigtigt sammen. Det kan medføre, at der dannes bindevæv mellem muskler og organer.  

Nogle kvinder oplever desuden, at de har svært ved at blive mødre igen efter et kejsersnit. Problemet kan skyldes sammenvokset bindevæv.

Sådan foregår akupunktur mod arvæv

Arvævet behandles med lokal akupunktur. 

Nålebehandlingen løsner og stimulerer huden, så gennemstrømningen i bindevævet forbedres. Nålene sidder i huden fem-ti minutter. Det gør ikke ondt. Men huden kan selvfølgelig godt prikke og summe lidt efter behandlingen.  

Behandlingen kan suppleres med cupping og massage af bindevævet. Det løsner bindevævet, så huden genvinder sin smidighed og følsomhed. Massage og cupping er især effektivt ved dybe ar efter operationer og større skader.

homeenvelopephone-handsettext-align-justify linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram